Today.ua

Vodafone убезпечив своїх абонентів від крадіжки грошей із банківських рахунків

Оператор мобільного зв'язку Vodafone придумав, як уберегти своїх клієнтів від крадіжки грошей шахраями з їхніх банківських рахунків. Для цього банк передбачив нескладний алгоритм, який значно знижує ризик втратити гроші через те, що ними заволодіє хтось чужий.

Інтернет-аферисти нерідко крадуть сім-карти клієнтів для того, щоб отримати доступ до їхніх даних, які зберігаються на цих картах. Багато абонентів прив'язують до своїх сім-карток дані банківських карт, за якими можна легко заволодіти рахунком власника картки.

У Vodafone придумали, як захистити сім-карту клієнта від дистанційної заміни і, відповідно, убезпечити гроші, що зберігаються на банківській картці. Для цього потрібно підключити послугу, яка унеможливить дистанційну заміну сім-карти.

Є три способи підключення такої послуги:

Скориставшись одним і цих способів, абонент прив'яже свій номер телефону до своїх паспортних даних. Таким чином, зловмисники вже не зможуть здійснити заміну сім-карти дистанційно. Для того, щоб отримати нову сім-карту, її власник повинен буде прийти особисто в один із сервісних центрів компанії Vodafone зі своїми документами.

Нагадаємо, нещодавно Vodafone запустив нову послугу, яка дозволить власникові смартфона, в разі його крадіжки або втрати, заблокувати свій девайс дистанційно, щоби  ніхто не зміг заволодіти даними, які в ньому зберігаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ