Today.ua

В Youtube перестануть показувати дизлайки, щоб не травмувати творців контенту

На популярній відеоплатформі Youtube перестануть показувати дизлайки. Компанія намагається таким чином щадити почуття творців контенту, аби менше травмувати їх дизлайками.

У компанії відразу попередили, що поки це лише експеримент, і дизлайки відключатимуть не всім, а лише частині користувачів. Для решти - поки буде все, як і раніше: всі лайки і дизлайки залишаться на місцях.

За яким критерієм будуть відбирати учасників цього експерименту, Youtube поки не повідомляє. Можливо, за територіальним, і дизлайки відключать для громадян окремих країн. Можливо, відбір буде йти за тематикою контенту. Загалом, поки можна лише здогадуватись про це.

При цьому не відключається сама можливість поставити дизлайк. Відвідувачі, як і раніше, зможуть висловити з його допомогою своє несхвалення того чи іншого матеріалу. Однак бачити ці дизлайки зможе лише автор відео, а іншим вони будуть недоступні, повідомляють в Youtube. Крім того, дизлайки впливатимуть на видачу відео іншим користувачам.

В Youtube розглядали різні способи боротьби з "накручуванням" дизлайків

Але поки зупинилися на компромісному варіанті: дати можливість всім висловити своє несхвалення контентом, але при цьому показувати результат цього несхвалення лише автору відео.

Нагадаємо, починаючи з літа 2021, компанія Google буде брати податки з доходів деяких відеоблогеров, що працюють на платформі YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ