Today.ua

В “Укртелекомі“ розповіли про підвищення тарифів на інтернет

Компанія "Укртелеком" розповіла, що змусило її підвищити тарифи на інтернет. На формування тарифів впливає ряд економічних причин, що не залежать від самого провайдера. Крім того, компанія знаходиться у невигідних конкурентних умовах через те, що багато гравців на ринку зв'язку працюють наполовину легально.

Підвищення зарплати, зростання вартості енергоносіїв, палива та витратних матеріалів - все це в сукупності впливає на собівартість послуг провайдера, кажуть в "Укртелекомі". Під впливом високих цін компанія змушена підвищувати вартість своїх послуг, зокрема, тарифи на інтернет.

"Якщо порівняти з минулим роком, то розмір абонплати підвищився для більшості абонентів на 30-50 грн в місяць з ПДВ", - говорять у прес-службі компанії.

При цьому в "Укртелекомі" підкреслюють: незважаючи на підвищення собівартості послуг, вони намагаються утримувати тарифи на прийнятному рівні, який гарантував би підприємству хоча б мінімальну рентабельність. На жаль, сьогодні можуть не підвищувати розцінки на свої послуги або підвищувати їх зовсім незначно лише ті, хто працює напівлегально. Якщо працювати "по-білому", як їхня компанія, то ціни неминуче будуть рости, кажуть в "Укртелекомі". Багато операторів, що працюють на ринку інтернет-послуг, не платять податків у повній мірі. Вони штучно дроблять бізнес, реєструючи своїх працівників як фізосіб-підприємців, хоча насправді, працюють як єдине велике підприємство. Крім того, вони нерідко використовують в своїй роботі несертифіковане обладнання, що також веде до нижчої вартості їхніх послуг. Всі це знають, і всіх це влаштовує. Звичайно, у таких умовах "Укртелекому" конкурувати з ними важко, кажуть у компанії.

"Це все створює умови неринкових конкурентних переваг, в тому числі і в ціноутворенні", - зазначає прес-служба "Укртелекому".

Однак, навіть незважаючи на такі несприятливі конкурентні умови, "Укртелеком" намагається тримати для своїх клієнтів прийнятні ціни. Завдяки цьому у них зростає число клієнтів, яким компанія надає послуги з приєднання до інтернету. Так, в минулому році, їхня чисельність зросла вдвічі і склала майже 170 тисяч, кажуть в "Укртелекомі".

У компанії відзначають, що в них є різні тарифні пропозиції. Наприклад, доступ на швидкості до 50 Мбіт/с коштує 150 гривень. А ось якщо вже мова йде про швидкість у 200 Мбіт/с, то там вже й тариф на інтернет стартує від 200 гривень. У компанії говорять, що деякі клієнти замовляють навіть швидкість по 1 Гбіт/с.

Причому зараз в основному всі замовлення йдуть на оптичний інтернет, говорять у компанії. Цей напрямок вважається найперспективнішим в "Укртелекомі", і компанія має намір його розвивати.

Нагадаємо, українські інтернет-провайдери вже попередили щодо підвищення тарифів на інтернет з другого півріччя 2021. Вони пояснюють це зростанням виробничих витрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ