В Україні стрімко змінюються ціни на м'ясо. Причому, незважаючи на війну, вони не лише зростають. Деякі види м'яса, навпаки, подешевшали. Зокрема, стала дешевшою курятина, а от свинина, навпаки, зросла в ціні.
Моніторинг ціни на м'ясо опублікувало видання minfin.
Ціни на курятину
Наприкінці квітня вартість курятини була нижчою за березневу вартість. Ціни на курятину за місяць змінилися таким чином:
- куряче стегно – з 99,77 грн/кг до 89,90;
- куряча гомілка – з 68,43 до 62,90;
- куряче філе – з 120,47 до 107,40 грн/кг.
Ціни на яловичину
Гуляш із яловичини анітрохи не змінився в ціні. Ціна на кілограм такого м'яса тримається у розмірі 242,28 гривні вже другий місяць поспіль.
Ціни на свинину
Наближення традиційного сезону шашликів, незважаючи на війну, все ж таки позначається на ціні свинячого м'яса. Ціни на свинину у середньому за місяць зросли.
Залежно від виду свинячого м'яса вони змінились таким чином:
- грудинка – з 102,16 до 114,93 грн/кг;
- лопатка - з 111,16 до 118,70;
- нашийок - з 150,39 до 159,69;
- ребра - з 118,07 до 123,27;
- шашлик – зі 136,72 до 144,50 грн/кг.
Ціни на сало
Трохи знизилося в ціні і сало, яке вже багато місяців поспіль дорожчає швидше за всі інші види м'ясних продуктів. Так, у квітні домашнє сало знизилося в ціні зі 163,67 грн/кг до 159,00, а солоне сало – зі 188,60 грн/кг до 182,50.
Нагадаємо, в українських супермаркетах у квітні також зросли ціни на цукор.