В Україні, за минулі 12 місяців (з листопада 2020 року по жовтень 2021 року) вилучено 16 тонн фальсифікованих харчових продуктів. Левову частку вилученого фальсифікату займає вершкове масло. Його підробляють найчастіше.
Лише із закладів торгівлі та підприємств громадського харчування вилучено 568 кілограмів цього неякісного продукту. А загалом, з урахуванням підприємств-виробників, в Україні запобігли спробі продажу 15,5 тонн фальсифікованого вершкового масла.
Про це повідомила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.
Загалом, за минулий рік Держпродспоживслужба здійснила по всій Україні понад 12,5 тисячі перевірок підприємств, торгових точок та підприємств громадського харчування, які виробляють, продають та використовують продовольчі продукти. Звісно, масштаби продовольчого фальсифікату в Україні вражають. Особливо - щодо масла.
"Контроль безпеки харчових продуктів та боротьба з фальсифікатом – найважливіше завдання. Харчові продукти, які ми споживаємо щодня, повинні відповідати вимогам чинного законодавства та бути безпечними для споживачів. Компромісів у цьому питанні бути не може, тому робота в цьому напрямку знаходиться на постійному контролі ", - зазначила керівниця Держпродспоживслужби.
Нагадаємо, стали відомі два виробники вершкового масла, які постачають на ринок фальсифікат. Причому вони постачали свій небезпечний продукт не лише до торговельної мережі, а й безпосередньо до навчальних закладів для харчування дітей.