Разом із початком літа, на ринку праці України з'явилися пропозиції для сезонних працівників. Їх шукають в основному на літо-початок осені. Причому сезонна робота в Україні зосереджена не тільки в місцях масового відпочинку, тобто в основному на морських узбережжях. Вакансії є і в будь-якому регіоні країни.
Адже з початком літа заклади громадського харчування відкривають чимало літніх терас, пунктів виносної торгівлі і додаткових точок відпочинку. І всюди потрібен обслуговуючий персонал для роботи в цих локаціях. Тому на вітчизняному ринку праці різко зросла кількість вакансій для сезонних працівників.
Зокрема, зріс попит на кухарів, офіціантів, адміністраторів і барменів. Таких пропозицій стало приблизно на 20% більше, ніж було ще місяць тому.
Причому зростає не лише попит на таких трудівників, а й зарплата, яку українські роботодавці готові платити за сезонну роботу. Зокрема, якщо судити по опублікованих вакансіях, то сезонним працівникам пропонують такі ставки:
Популярні зараз
- кухарю - від 10000-30000 грн;
- офіціанту - 10000-15000 грн;
- бармену - 10000-15000 грн;
- адміністратору ресторану - 15000-30000 грн;
- прибиральниці в ресторані - 5000-10000 грн.
При цьому, навіть такі підвищені літні винагороди за сезонну роботу в Україні набагато скромніші, ніж гроші, які можна заробити в Польщі.
Так, нині в Польщі мінімальна зарплата (для некваліфікованого персоналу) становить на наші гроші трохи більше 20 тисяч гривень. А з січня наступного року вона зросте ще на півтори тисячі гривень.