В Україні, у розпал літнього сезону, вдвічі подорожчали овочі

В Україні, всупереч логіці літнього сезону, дорожчають овочі. Причому деякі види звичайної городини дорожчають не на копійки, а в рази. Чому так відбувається в період, коли все має дешевшати, пояснити важко.

В Україні, у розпал літнього сезону, вдвічі подорожчали овочі - today.ua

Так, у середині минулого тижня раптово вдвічі зросла ціна на моркву і баклажани, трохи менше, але також доволі відчутно, підскочили в ціні огірки. Після нетривалого зниження ціни, знову стала зростати вартість картоплі: "другий хліб" подорожчав на 11%.

Помідори також, незважаючи на наближення сезону масового збору врожаю, підскочили в ціні. Дешевше, ніж за 20 гривень, не знайти навіть томатів вельми непрезентабельного вигляду. А ті, які мають товарний вигляд, стартують від 30 гривень. В Україні, у розпал літнього сезону, вдвічі подорожчали овочі Загалом, якщо судити по цінниках на овочі в магазинах, то можна припустити, що за вікном не спекотний липень, а холодна зимова пора.

При цьому на деякі види продуктів ціна навіть трохи знизилася. Зокрема, на 15% подешевшали яйця і на 2% знизилась вартість молочної продукції.

Але при цьому неухильно дорожчає м'ясо. За місяць воно зросло в ціні на 2%. Однак у порівнянні з липнем 2020 його вартість зросла на 10%. А окремі сорти м'яса ще більше додали в ціні. Так, яловичина стала дорожче у порівнянні з минулим роком на 16%, і зараз вона коштує 102,71 грн / кг. В Україні, у розпал літнього сезону, вдвічі подорожчали овочі Ціни на молодняк у живій вазі різняться по регіонах країни. Найдорожче кілограм молодняка вищої вгодованості коштує в центральному регіоні - по 49,88 грн/кг, в східному і північному регіонах ціна за кіло приблизно однакова - по 43,25, в західному регіоні за кілограм молодняка беруть 39,87 гривні, і в південному - по 36,75.

Нагадаємо, ще на початку липня експерти аграрного ринку передбачали подорожчання м'яса. При цьому ціни на всі овочі, згідно з прогнозами, мали знижуватися.

ДЖЕРЕЛОtelegraf