Today.ua

В Україні стало простіше купити дрова: як зробити замовлення

Купити дрова українцям стало простіше. Напередодні майбутнього опалювального сезону придбати дрова може кожен охочий.

Зима не за горами. В Україну вже прийшли перші холоди, а попереду ще найважчий в історії країни опалювальний сезон. Тим часом, багато українських будинків не мають систем газового опалення, або такі системи були пошкоджені під час військових дій. На порозі зимових холодів у таких регіонах слід подбати про альтернативні джерела тепла. Тепер кожен може придбати дрова, звернувшись до найближчого лісництва. Там можна підібрати відповідну породу дерева, а також визначитися з обсягом замовлення та способом його постачання.

Про це повідомляє прес-служба Мінреінтеграції.

Знайти контактну інформацію лісництв можна на сайті Держлісагенства, відвідавши розділ “Територіальні органи”. Для купівлі дров за спрощеною процедурою потрібно лише подати заяву та зробити оплату. Також знаходиться на стадії розробки інтернет-магазин «ДроваЄ». Запустити його планують вже у жовтні. Він дасть змогу закупити потрібну кількість дров, не виходячи зі свого будинку. Їхня купівля буде здійснюватися лише за 4 кроки:

  1. Реєстрація на сайті.
  2. Вибір лісгоспу.
  3. Визначення з типом дров'яної продукції та її обсягом.
  4. Оплата замовлення.

Нагадаємо, фахівці радять, які породи дерев краще вибрати для опалення. Найбільш прийнятними є береза, акація і клен. При цьому деревину цінних порід (дуб, горіх, вишню, бук) зазвичай не спалюють. З них виготовляють меблі та інші предмети домашнього вжитку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ