В Україні, всупереч поточним тенденціям, знизилися ціни на продукти. При цьому, звичайно, не всі продукти стали дешевшими. Однак деякі все-таки впали в ціні. Фахівці агарного ринку пов'язують це із сезонністю. Зокрема, трохи подешевшали овочі борщового набору. Втім, ціна знизилася не лише на них.
Порівняно з вереснем впали ціни на картоплю, моркву та цибулю. Зокрема, картопля стала дешевшою порівняно з попереднім місяцем на 2%. При цьому її вартість порівняно з минулим роком взагалі виявилася нижчою на 14%. Морква і цибуля стали дешевшими порівняно з вересневими цінами на 1%.
Дещо впала ціна і на цукор. Він став дешевшим на 3%. Експерти агроринку пов'язують зниження ціни на цукор із сезонністю. Наразі вже йде у продаж цукор нового врожаю, і ринок наситили цим товаром. Через це почала трохи знижуватися його вартість.
Небагато, але все-таки подешевшало і свиняче м'ясо. Свинина стала дешевшою порівняно з вереснем на 1%. При цьому основний "головний біль" покупців у цьому сезоні - соняшникова олія залишилася в колишній ціні.
Популярні зараз
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Українські АЗС збільшили ціни на автогаз
Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу
Аналітики повідомили, як зміняться ціни на продукти харчування в Україні
Здебільшого, як стверджують у Міністерстві агрополітики, ціни на інші продукти зросли, але незначно – у межах інфляції.
"За більшістю основних для населення продуктів харчування ціни зросли у річному вимірі в межах інфляції або з невеликим відхиленням", - кажуть у Мінагрополітики.
Нагадаємо, українці почали вживати у їжу більше грибів. Про це свідчить статистика. До того ж гриби зростають у ціні незначно, що робить їх доступнішими в порівнянні з іншими продуктами.