Today.ua

В Україні ростуть ціни на цукор, сіль та соняшникову олію

В Україні входить у пік овочевий та ягідний сезон. При цьому ціни на овочі та фрукти знижуються з кожним тижнем. Паралельно починається сезон активних заготовок на зиму. Це провокує зростання цін іншу групу товарів. Стали зростати ціни на цукор, сіль та соняшникову олію. Адже саме ці три продукти використовуються майже в усіх заготовках.

Як змінилися в липні ціни на цукор, сіль і олію, пише hvylya, посилаючись на дані порталу minfin.

Нині в Україні спостерігаються дві протилежні тенденції у цінах на продукти: чим дешевшими стають овочі та фрукти, тим вище зростають ціни на продукти, які використовуються при їхній консервації.

Цукор

Цукор, поки що небагато, але все ж таки подорожчав. Його вартість зросла з 33,72 грн/кг у червні до 33,96 у липні. При цьому на 1 липня 2022 кілограм цукру можна було купити за 30,42 грн. Тобто за рік вартість цього продукту піднялася більш ніж на 3 гривні.

Сіль

А ось ціни на сіль за місяць підскочили більш як на 3 гривні. У червні за кілограм цього продукту потрібно було віддати 30,28 грн, а тепер за нього хочуть уже в середньому 33,70 грн.

Соняшникова олія

Соняшникова олія також за місяць відчутно додала в ціні. Зокрема, вартість олії Олейна зросла з 57,83 грн до 60,53 грн. Майже так само подорожчала й олія Щедрий дар: з 60,81 грн до 63,37 грн.

Нагадаємо, в Україні знову подорожчали м'ясо та сало. У той час як овочі дешевшають, свинина та сало стають дедалі дорожчими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ