Today.ua

Нафтогаз створює мережу АЗС, щоб боротися зі спекуляціями на ринку палива

"Нафтогаз" планує зайняти до 30% ринку, продаючи паливо за "справедливою ціною".

В Україні через деякий час з'явиться державна мережа АЗС, яка продаватиме доступний бензин та дизельне паливо. Цього нового оператора роздрібно-паливного ринку створить компанія "Нафтогаз-Україна".

Зі слів голови правління компанії "Нафтогаз-Україна" Юрія Вітренка, з ініціативою створення державної мережі АЗС виступив президент України Володимир Зеленський.

Коли конкретно з'явиться ця мережа заправок і як вона називатиметься – поки що не відомо. За словами Вітренка, це буде дуже велика мережа - вона охопить 10-30% ринку. На цих заправках можна буде купити паливо за "справедливою конкурентною ціною".

Вітренко вважає, що поява державної мережі АЗС призведе до того, що інші оператори роздрібного паливного ринку почнуть знижувати ціни.

Тим часом, раніше експерт паливного ринку Сергій Куюн заявив, що ціни на пальне можуть знизитися за його достатньої кількості. Однак, поки що попит ще перевершує пропозицію. Найкраща ситуація з паливом у західних областях, а найгірша – у центральних та північних регіонах. Потрібно зазначити, що наразі логістики постачання бензину та дизельного палива в потрібних обсягах ще немає.

Раніше стало відомо, що українські АЗС почали нарощувати ліміти на заправку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ