Today.ua

В Україні допомогу з безробіття можуть отримати навіть ті, хто жодного дня не працював офіційно

З 1 грудня, у зв'язку зі збільшення прожиткового мінімуму, в Україні зросли виплати безробітним. Причому отримати допомогу з безробіття можуть навіть громадяни, які жодного дня ніде не працювали офіційно.

Як з'ясувалося, мінімальну допомогу від держави такі громадяни можуть отримувати під час дії карантину та ще протягом 30 днів після його завершення.

Розмір допомоги невеликий – лише 1000 гривень, та все ж вона може виявитися незамінною підмогою для людей, які були змушені працювати неофіційно, але з початком карантину втратили навіть таке джерело доходу. Тривалість виплати такої мінімальної допомоги становить 180 днів.

Та, на жаль, вона доступна не всім громадянам, а лише тим, хто не старший за 35 років. Тим, хто старший за цей вік, і ще ніде офіційно не був працевлаштований, така допомога не надається.

Що іще потрібно знати про виплату допомоги з безробіття під час карантину

Під час карантину статус безробітного надається громадянам з першого дня – щойно вони подали заяву до центру зайнятості.

Виплати також призначаються з першого дня після подання заяви.

Заяву та документи для отримання допомоги під час карантину можна або особисто віднести до скриньки для кореспонденції у місцевій службі зайнятості, або надіслати їх електронною поштою. До заяви слід додати копії документів, які допоможуть ідентифікувати особу, а також підтвердити її статус безробітного.

Нагадаємо, в Україні є вакансії, за якими працівникам пропонують зарплатню від 50 до 100 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ