Today.ua

В Україні знову почалися відключення електроенергії через обстріли: де зараз немає світла

В Україні знову відключили світло через обстріл супротивника. Вчора ввечері ворог обстріляв одну з ТЕС, що входить до компанії ДПЕК Енерго. У результаті пошкоджено обладнання теплової станції, що призвело до вимкнення електроенергії. Немає світла у деяких населених пунктах шести областей. Проте графіки планових відключень ніде не запроваджувалися.

Про це розповіли у ДПЕК та Міненерго.

Нічний обстріл 16 травня виявився для агресора безуспішним. Усі ракети, випущені противником, були збиті, і жоден об'єкт на території України не постраждав. Проте внаслідок вечірнього обстрілу прифронтової території 15 травня снаряд потрапив до однієї з теплових електростанцій, що входять до компанії ДПЕК Енерго. У результаті пошкоджено обладнання станції, через що без світла залишилася низка населених пунктів у шести прифронтових областях: Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській.

При цьому у Міненерго наголошують, що це не вплинуло на загальну ситуацію в енергосистемі країни. Графіків вимкнень електроенергії не вводять. А ті відключення, які діють у шести областях, мають точковий характер. Україні навіть не довелося зупиняти експорт електроенергії.

"Енергетична система працює стабільно. Ліміти споживання операторам системи розподілу не доводилися. Продовжується експорт електроенергії до Польщі та Молдови. Генерація повністю забезпечує споживання", - повідомили у Міненерго.

Водночас енергетики активно працюють над ліквідацією наслідків обстрілу на ТЕС.

Нагадаємо, українців попередили, що влітку українські енергетики будуть активно зайняті ремонтом енергосистеми, яка сильно постраждала від обстрілів. Тому у зв'язку з одночасним виведенням енергоблоків на ремонт можуть знову запровадити графіки відключень електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ