В Україні зросло в ціні найпопулярніше м'ясо – куряче. Досі воно було найдоступнішим завдяки порівняно невисокій ціні. Однак зараз ціни на курятину стрімко пішли вгору. Причому експерти кажуть, що це – не межа: до великодніх свят вони стануть ще вищими.
Про те, як змінилися ціни на курятину, розповіла hvylya, посилаючись на аналітику від порталу minfin.
У березні ціни на курятину відчутно рвонули вгору, порівняно з лютим. Вартість курячого стегна перевищила сотню та зросла на 9 гривень: з 98,88 грн/кг до 107,97. Куряча гомілка подорожчала не так помітно, але все ж таки ціна стала вищою: з 74,24 до 74,95.
Єдиний вид курячого м'яса, який трохи подешевшав у порівнянні з лютим – філе. Його вартість у середньому знизилася із 139,95 грн/кг до 137,93.
При цьому філе торгової марки Наша Ряба подорожчало на понад 9 гривень: зі 166,46 до 175,78 грн/кг. Більш як на 5 гривень подорожчало також стегно від нашої Ряби: зі 125,09 до 130,68 грн/кг. Майже на гривню стала дорожчою гомілка від тієї ж торгової марки: з 92,59 до 93,30 грн/кг.
При цьому аналітики кажуть, що нинішні ціни не є межею. Ціни на курятину зростатимуть і надалі. Згідно з прогнозами, до великодніх свят вони мають стати вищими ще, принаймні, на 10-15%. Після Великодня вони можуть стабілізуватись і навіть трохи знизитися. Однак зниження не буде тривалим, оскільки вже у травні настане сезон шашликів і ціни на курятину, а також на решту м'яса знову почнуть зростати.
Нагадаємо, українцям радять уже зараз робити запаси продуктів на Великдень, оскільки ціни на деякі позиції до свята можуть зрости ще на 20%.