Today.ua

В Україні 200 гривень продають за 100 тисяч: у чому унікальність банкноти

В Україні банкнота номіналом 200 гривень продається майже за 100 тисяч у національній валюті. Таку ціну за неї виставлено на популярному торговому порталі rozetka.

Спочатку за банкноту просили 101 852 гривні. Але потім ціна знизилася, і тепер з урахуванням знижки за неї хочуть 96 759 гривень.

У чому унікальність виставленої на продаж банкноти?

На перший погляд, купюра з портретом Лесі Українки нічим не відрізняється від решти. Банкнота випущена у 2014 році. На ній стоїть підпис Валерії Гонтарєвої, який тоді очолювала Нацбанк України. Проте незвичайність цієї банкноти – в її номері. Її цифровий код є поєднанням семи сімок – ЦА7777777. Звісно, таке поєднання цифр зустрінеш далеко не щодня. У цьому й цінність виставленої на продаж купюри.

Нагадаємо, на популярному порталі нещодавно продавали банкноту номіналом 1 гривня за 30 тисяч. Вона не відрізняється ні унікальним номером, ні виробничим браком, що також нерідко надає особливої цінності грошовому знаку. Проте на купюрі стоїть підпис теперішнього президента Володимира Зеленського. Причому свій автограф майбутній гарант залишив там ще за рік до свого обрання.

При цьому власниця банкноти стверджувала, що має незаперечні докази того, що на купюрі розписався саме Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ