Today.ua

У торгових мережах зросли ціни на макарони

Зима принесла українцям вже з перших днів зростання цін на деякі продукти. Зокрема, змінилися ціни на макарони. Їхня вартість зросла. При цьому ціна на борошно, із якого виготовляють макарони, трохи знизилася.

Про це повідомляє hvylya, посилаючись на статистику з порталу minfin.

Ціни на макарони

Вартість найпоширеніших макаронів пір'я зросла порівняно з минулим місяцем практично на цілу гривню. Якщо у листопаді вони в середньому коштували 28,73 грн/кг, то вже у грудні їхня вартість зросла до 29,70 грн.

Найменшу ціну за цей вид макаронів доведеться віддати в мережі Novus – по 26,59 грн. Дорожче на одну символічну копійку вони коштують у Metro – по 26,60 грн/кг. Ненабагато дорожчий цей продукт і у Varus. Там за нього хочуть по 26,90 грн/кг. А "попереду планети всієї" ціна на цей вид макаронів в Auchan – по 38,70 грн/кг.

Ціни на борошно

При цьому борошно, з якого роблять макарони, як не дивно, навіть подешевшало. Причому – більш як на гривню. Так, вартість кілограма борошна марки Хуторок, порівняно з листопадом, знизилася більш ніж на гривню: з 21,99 до 20,90 грн.

Найдешевше борошно продається в Novus - по 19,99. А найвища ціна на борошно в Megamarket – по 21,60 грн/кг.

Нагадаємо, аналітики аграрного ринку прогнозують значне підвищення цін на продукти у другій половині грудня – ближче до новорічних свят. При цьому є деякі продукти, якими можна запастися до нового року вже зараз, поки ціни на них ще не злетіли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ