Today.ua

В Україні з нового року будуть нові зарплати: що готують громадянам роботодавці

В Україні у новому році буде оновлено зарплати. Перерахувати зарплати своїм працівникам мають намір майже 58% роботодавців. Більшість власників підприємств планують невелике підвищення – на 5-10%.

Про це повідомляє hvylya, посилаючись на інформацію ресурсу budni.rabota.ua.

Більша частина, майже 58% роботодавців, незважаючи на війну і величезні проблеми в економіці країни, наступного року мають намір підвищити зарплату своїм працівникам. При цьому більшість, 40% від загальної чисельності опитаних роботодавців, планують підвищити заробітки своїм підлеглим лише на 5-10%. Більше зростання зарплат, на 11-20%, запланували на наступний рік 14,5% роботодавців. І лише 3,7% власників підприємств мають намір підвищити зарплату своєму персоналу більш як на 20%.

Водночас, чимало роботодавців з тієї чи іншої причини не планують підвищення зарплат своїм співробітникам. Таких виявилося майже 42% від загальної кількості.

Звичайно, тут йдеться не про бюджетний сектор, оскільки на бюджетників наступного року чекають дуже важкі часи. Їм вирішили скоротити фонд зарплат на понад чверть – на 27%. Український уряд ухвалив таке непросте рішення під тиском Міжнародного валютного фонду, який вимагає від нас максимального зростання бюджетних надходжень за максимального скорочення бюджетних видатків.

Такого потужного скорочення зарплатного фонду планують досягти двома шляхами: власне скороченням самих зарплат та масовими звільненнями бюджетних працівників.

Крім того, у 2023 році не підвищуватимуть мінімальної зарплати. Вона залишиться на рівні 6700 гривень, встановленому у жовтні 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ