Today.ua

У Польщі збільшилася кількість вакансій для біженців з України: на яку роботу запрошують виключно українців

У Польщу під час війни поїхало понад 2 мільйони українців. Більшість із них збираються повернутися додому після того, як закінчиться війна. Поки що люди сидять і чекають, але оскільки гроші закінчуються, багато хто вже зайнявся пошуком роботи. Кількість вакансій у Польщі для українців б'є усі рекорди. Ринок праці тут зараз повністю переформатувався під претендентів із України.

Так, на сайтах пошуку роботи створили спеціальні розділи "Робота для українців". Тут зібрані різні вакансії, у тому числі й ті, для яких польська мова не є обов'язковою.

Найбільшою популярністю в Польщі користуються сфери IT та охорони здоров'я. Кваліфіковані IT-фахівці з України можуть розраховувати на досить добрі та конкурентні умови праці та зарплати. Наприклад, Web-аналітик у Варшаві може отримувати на місяць 1400 євро (44 800 грн), зарплати QA Engineer стартують від 2000 євро (64 тис. грн).

Лікарі та медсестри дуже затребувані у Польщі, у зв'язку з гострим дефіцитом кадрів. Для українців цих спеціальностей спростили умови працевлаштування/ Документи, які підтверджують кваліфікацію, можна буде надати після завершення війни в Україні. Зарплати лікарів тут коливаються від 1500 до 2000 євро (50-64 тис. грн), медсестри отримують 800-1000 євро, оклади анастезіологів можуть доходити до 4500 євро (144 000 грн) на місяць.

На сьогоднішній день у Польщі також достатньо вакансій у сферах дошкільної підготовки та догляду за дітьми й літніми людьми. Водії далекобійники, водії транспортних засобів та перевізники можуть також без проблем знайти собі роботу.

Представники творчих професій, таких як дизайнери, веб-дизайнери, графіки, фотографи, також зможуть у Польщі знайти собі роботу. Вакансії на ці спеціальності також є.

Раніше повідомлялося, як не потрапити на аферистів під час пошуку роботи у Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ