Today.ua

У Парижі показали новий кросовер Renault

Компанія Renault на автосалоні в Парижі, що проходить зараз, показала концепт Renault 4ever Trophy. На його базі у 2025 році випустять новий електричний кросовер.

Renault 4ever Trophy, який належить до сегмента В, отримав свою назву на честь ралі 4L Trophy в марокканській пустелі. У цьому ралі беруть участь лише автомобілі Renault 4. У 2023 році воно відзначатиме свій 25-річний ювілей.

Як ви, мабуть, помітили, Renault 4ever Trophy відрізняється великим дорожнім просвітом (200 мм) та квадратними дорожніми арками. Його довжина складає 4166 мм, ширина – 1950 мм, висота – 1900 мм, а колісна база – 2570 мм. Тобто цей концепт має приблизно такі ж розміри, як і компактний кросовер Renault Captur.

Новий Renault R4 буде збудований на електричній платформі CMF-BEV. Його електрична силова установка, за попередньою інформацією, складатиметься з електродвигуна потужністю 134 к.с. та літій-іонної батареї на 42 кВтг. Запас ходу – близько 402 км, але буде кілька версій, залежно від батареї та запасу ходу. Розгін до 100 км/год триватиме менше 9 секунд.

Як ми вже казали, Renault на базі концепту Renault 4ever Trophy створить електричний кросовер. Його продажі почнуться у 2025 році. Перед цим у продажу з'явиться електромобіль Renault 5. Він отримає ретро-стиль та електричну силову установку.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Renault Duster нового покоління матиме гібридну силову установку, але залишиться бюджетним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ