Today.ua

В Ощадбанку нараховують комісію на закриті рахунки клієнтів: банк роз'яснив ситуацію

Менеджери Ощадбанку змушують клієнтів відкривати рахунки в їхньому банку. При цьому, після закриття рахунку, банк продовжує списувати комісійні за його обслуговування.

На такі дії Ощадбанку поскаржилася на порталі minfin одна з його колишніх клієнток.

Жінка, яка підписалася як larysa 3435, пише, що торік їй нав'язали карту Ощадбанку для зарахування монетизованої пільги з оплати комунальних послуг як багатодітній родині. При цьому larysa 3435 пише, що раніше отримувала ці гроші на картку ПриватБанку, і жодних проблем не було. Відкриваючи карту Ощадбанку, співробітниця банку ще намагалася нав'язати їй страховку, якої жінці вдалося уникнути лише після її звернення на гарячу лінію НБУ.

Врешті-решт, забравши гроші з картки Ощадбанку, larysa 3435 попередила банк, що більше цим рахунком не користуватиметься. Проте банк продовжує нараховувати їй якусь платню за обслуговування цього рахунку.

"Зараз мені нараховують якісь кошти за обслуговування рахунку, хоча я не користуюся і попереджала, що не користуватимуся і закрити рахунок. Прошу допомогти в цій ситуації і закрити нарешті рахунок! Адже зараз війна і всі наживаються на клієнтах!", - розповіла жінка.

Банк відповів клієнтці, що з'ясує ситуацію з нав'язуванням страховки та проведе зі співробітником, який цим займався, "виховну роботу". Крім того, банк вибачився перед клієнткою за завдані незручності.

Однак, щодо плати за обслуговування рахунку, то, як з'ясувалося, в цій ситуації не все так однозначно.

"Якщо карткою не користуватися протягом 12 місяців, то списується комісія за обслуговування неактивного рахунку у розмірі 100 гривень на місяць, якщо на рахунку менше 100 гривень, то списується доступний залишок. Якщо на картці немає коштів, то в мінус комісія за обслуговування картки не буде списуватись", - роз'яснили в Ощадбанку.

При цьому для того, щоб офіційно закрити рахунок, клієнтці все ж таки доведеться завітати в одне з відділень Ощадбанку в межах своєї області. На жаль, закрити рахунок онлайн не вдасться.

Нагадаємо, через відключення електроенергії Ощадбанк і ПриватБанк змінили умови видачі готівки банкоматами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ