Today.ua

У Нафтогазі розповіли, як можуть передати показання лічильників газу жителі окупованої території

У багатьох жителів окупованих територій виникають проблеми комунікації з рештою вільної частини України. Зокрема, вони не завжди можуть передати показання лічильників газу. Однак цю проблему все ж таки можна вирішити, кажуть у Нафтогазі.

Прес-служба Нафтогазу розповіла, як можна передати показання лічильників газу на "велику землю".

Одна з клієнток Нафтогазу поцікавилася в коментарі у Facebook-акаунті компанії, як можуть мешканці окупованої території передати показання лічильника газу.

"Доброго дня! Живемо на тимчасово окупованій Херсонщині і показники за минулий місяць так і не вдалося передати. Невже якось не можна узгодити цей процес? Враховуючи нашу ситуацію та відсутність мобільного зв'язку?", - запитує клієнтка.

У Нафтогазі їй роз'яснили, що передати показання лічильників усе ж таки можна і з окупованої території. Звичайно, в людей, які проживають у тимчасовій окупації, для цього є менше можливостей, але все ж вони є.

Зокрема, передати показання лічильника газу можна одним з таких способів:

Сьогодні через війну, відключення електрики і тимчасову окупацію частини територій, багатьом українцям доводиться освоювати нові способи комунікації, до яких вони не вдавалися до війни. Так, раніше в Нафтогазі порадили клієнтам, як можна передати показання газових лічильників за відсутності інтернету і світла. Зокрема, їх можна також передати при безпосередньому візиті, а також через ящики для прийому показань. Крім того, мешканці неокупованих територій мають можливість зателефонувати на гарячу лінію свого облгазу.

Нагадаємо, українцям також розповіли, чому плата за доставку газу не змінюється за зміни обсягу його споживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ