Today.ua

У Нафтогазі пояснили, кому повинні платити за газ нові господарі житла

Компанія Нафтогаз пояснила, кому повинні платити за газ нові власники квартири: компанії, в якій обслуговувалися колишні господарі, або тому постачальнику, в якого хочуть обслуговуватися вони.

Нових власників квартири цікавило, чи можна вже перейти на обслуговування до Нафтогазу, якщо куплене житло вони ще на себе не переоформили. Вони звернулися до Нафтогазу із цим питанням у Facebook-акаунті компанії.

"Як перейти, якщо купили будинок, ще не переоформили і не прописані?" - запитали мешканці.

У Нафтогазі попросили уточнити, чи користувалися попередні власники квартири послугами їхньої компанії. Нові господарі відповіли, що ні: вони були клієнтами іншого постачальника.

"У такому випадку вам потрібно очікувати документів про право на власність або взяти довідку у нотаріуса про те, що ви будете новими власниками", - відповіли з Нафтогазу.

"А платити куди?" - в свою чергу, поцікавилися власники купленої квартири. "Платити вам необхідно в компанію, до якої приєднані колишні власники", - уточнили в Нафтогазі.

Тобто, нові власники мають спочатку, якомога швидше, переоформити документи на куплене житло або хоча би взяти довідку в нотаріуса про те, що вони купили квартиру і будуть її новими власниками. І лише після цього вони можуть затівати перехід від одного постачальника газу до іншого.

Нагадаємо, Нафтогаз попередив споживачів, що цьогоріч дешевих літніх тарифів на газ, ймовірно не буде. У Європі ціна на газ не падає, а отже, і у нас вона буде також високою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ