Today.ua

У світі сильно подорожчає золото: названо нову вартість благородного металу

Вже незабаром у світі зросте в ціні золото. Аналітики прогнозують значне збільшення вартості благородного металу вже на початку 2022 року. Вартість унції золота досягне 2000 доларів (1 унція дорівнює 28,35 грама).

Такий прогноз дають аналітики одного з найбільших та найавторитетніших американських банків Goldman Sachs.

У Goldman Sachs зазначають, що котирування золота стали зростати на тлі інфляції, яка зараз спостерігається практично всюди у світі. Причому інфляція виявилася набагато глибшою, і тривалішою за часом, ніж передбачалося раніше. Традиційні гроші дешевшають усюди. І якщо раніше аналітики вважали, що це буде тимчасовим процесом, то зараз очевидно, що "тимчасовий" процес непристойно затягнувся.

Тому традиційні фіатні гроші втрачають свою вартість, і їм довіряє дедалі менше людей. Багато хто спрямував свої погляди на криптовалюту, сподіваючись, що біткоїн може стати надійним засобом зберігання заощаджень. Проте більш консервативні громадяни, спостерігаючи стрибки біткоїна в ціні на кілька тисяч доларів за день, вважають за краще зберігати свої заощадження по-старому – у дорогоцінних металах.

Однак, незважаючи на прогнозоване зростання ціни на золото, аналітики Goldman Sachs не радять вкладати усі заощадження тільки в цей метал, адже його ресурс зростання також обмежений. Тим більше, що останніми днями долар активно повертає собі колишні позиції.

Таким чином, ціна на золото навряд чи найближчим часом зможе побити свій рекордний показник, який був у серпні 2020 року. Тоді ціна однієї унції досягла 2069 доларів.

Нагадаємо, в Україні курс долара пішов угору. Аналітики кажуть, що до кінця листопада він сягне 27 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ