Today.ua

У Мінсоцполітики розповіли, як отримуватимуть субсидії та інші соцвиплати мешканці прифронтової зони

Субсидії та інші соцвиплати за березень вже повністю профінансовані. Причому цього місяця їх фінансування розпочали раніше, ніж зазвичай. Якщо раніше ці виплати здійснювали із 7-10 числа, то цього разу почали виплачувати людям гроші ще з 3 березня. Таким чином, на сьогодні усі заплановані виплати профінансовано.

Про це повідомила прес-служба Мінсоцполітики.

У містах, розташованих поблизу бойових дій субсидії та соцвиплати отримуватимуть по-іншому

У зв'язку з військовими діями, що відбуваються на сході країни, у багатьох населених пунктах, розташованих у районах бойових дій, соціальні служби не могли працювати. Через це субсидії та інші соцвиплати жителям цих регіонів нараховували і виплачуватимуть за спеціальною процедурою. За цією процедурою Мінсоцполітики перерахувало усі соцвиплати для цих людей на Ощадбанк. А далі керуватиме виплатами вже саме цей банк.

У такий спосіб отримають у березні субсидії та інші соцвиплати мешканці наступних адміністративних одиниць:

Як здійснюватимуть виплату субсидій та іншої соцдопомоги?

Українцям, які раніше отримували ці гроші через банки, Ощадбанк перекаже належні суми на їхні банківські рахунки. Вони зможуть отримати свої гроші у будь-якому відділенні свого банку або у будь-якому банкоматі.

Тим, хто отримував свої виплати через Укрпошту, Ощадбанк перекаже гроші за допомогою міжнародної платіжної системи My Transfer. Отримати ці гроші можна буде у будь-якому відділенні Ощадбанку на території України. Для цього потрібно буде показати свій паспорт і довідку про ІПН (індивідуальний податковий номер). Цю виплату можна буде отримати протягом 60 днів із моменту зарахування грошового переказу.

Нагадаємо, Ощадбанк оголосив своїм клієнтам про важливі зміни в платежах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ