Today.ua

У Мінсоцполітики пояснили, чому пенсію не будуть приносити додому

У Мінсоцполітики пояснили, чому відмовилися від доставки пенсії додому. Послуги "Укрпошти", яка зараз цим займається, стали занадто дорого обходитися Пенсійному фонду.

Як пояснили в профільному міністерстві, після того, як "Укрпошта" підняла тарифи за доставку пенсій, щомісячні витрати ПФУ зросли на 275,6 млн гривень. Але ж Пенсійний фонд і так не може звести кінці з кінцями. І природно, ці майже 276 мільйонів гривень йому зовсім не зайві. Тому й було вирішено відмовитися від послуг "Укрпошти".

На сьогодні в Україні листоноші "Укрпошти" приносять виплати додому 3,4 млн українців. Приблизно половину цих людей з вересня переведуть на банківське обслуговування. А половині, як і раніше, будуть приносити гроші додому.

До тих, кому, як і раніше, будуть приносити гроші додому, відносяться такі категорії громадян:

Однак і в цьому випадку від дорогих послуг "Укрпошти" мають намір відмовитися. Мінсоцполітики проведе тендер серед претендентів на доставку виплат. Той, хто запропонує найменшу суму, і буде цим займатися.

При цьому в Мінсоцполітики стверджують, що це буде не так затратно, як із "Укрпоштою".

Нагадаємо, жителям сіл доведеться щомісяця добиратися до райцентру, щоб отримати свої виплати в банкоматі або в банківському відділенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ