Today.ua

У Києві подорожчає проїзд у громадському транспорті

Водії маршруток у Києві оголосили про ймовірне підвищення ціни на проїзд. За нинішньої паливної кризи та цін на пальне перевізники будуть змушені підняти вартість послуги. Ціна на проїзд зросте до 15 гривень.

Про це заявив Ігор Моїсеєнко, який очолює Асоціацію перевізників Києва та Київської області.

"Ближче до червня, якщо буде така ситуація з приводу цін на пальне, коли цінники вже будуть 60, 70 грн, то я думаю будуть змушені перевізники все ж таки підняти вартість проїзду до 15 гривень", - повідомив Моїсеєнко.

За словами голови Асоціації, сьогодні через жорсткий дефіцит пального, а також через низький пасажиропоток, на міські маршрути в Києві виходить не більше 30% від усього столичного автопарку маршруток. Щоб зберегти транспортну інфраструктуру Києва та всі існуючі маршрути, перевізники будуть змушені підняти ціни на свої послуги. Наразі проїзд у столичних маршрутках коштує 8 гривень. Тобто ціна на проїзд зросте майже вдвічі.

Нагадаємо, Кабмін не має наміру скасовувати держрегулювання цін на пальне. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль каже, що цього треба уникати для того, щоб не було зловживань під час продажу пального. Через ракетні обстріли російськими військовими українських нафтобаз і складів з пальним, в Україні виникла паливна криза. Проте без пального країна не залишиться. Нам допоможе з паливом захід. Потрібен лише час для його доставки в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ