Today.ua

Укрпошта розповіла, як ідуть справи з виплатою пенсій в регіонах, де тривають бої

Державна компанія Укрпошта за умов воєнного часу продовжує виконувати свою соціальну місію – доставляє пенсії громадянам. Листоноші працюють навіть у тих місцях, де проходять бойові дії. На ранок понеділка, 14 березня, вже було доставлено понад 52% пенсій людям, які одержують виплати через Укрпошту.

При цьому попереду інших регіонів за темпами доставки пенсій іде Кіровоградська область. Там рознесли додому вже майже 90% виплат. Високими темпами йде доставка пенсій у Донецькій області. Там Укрпошта виплатила пенсіонерам понад 85% коштів. Давно перетнули екватор виплат і в Рівненській (77,9%), Черкаській (76,4%), Хмельницькій (75,4%) та Вінницькій (73,4%) областях.

Звичайно, в областях, де тривають активні бойові дії, доставка виплат утруднена, однак і там співробітники Укрпошти використовують кожну хвилину затишшя, аби дістатися своїх підопічних і виплатити їм пенсію.

"В областях, де продовжуються активні бойові дії, доставка пенсій ускладнюється, однак за першої нагоди здійснюється виплата", - повідомляє прес-служба поштового оператора.

Наприклад, на Миколаївщині вже виплатили 45% пенсій. В інших областях, де зараз точаться активні бої, відсоток виплат поки невисокий: у Харківській області – близько 20%, у Херсонській – менше 15 та у Сумській – менше 13%.

При цьому в Укрпошті нагадують, що українці, яким довелося тимчасово залишити свої будинки, можуть переадресувати свою пенсію і отримати її за тимчасовим місцем проживання.

Для цього потрібно зателефонувати за номером Укрпошти (0 800 300 545) або Пенсійного фонду, а також повідомити нову адресу, за якою тимчасово проживає пенсіонер.

Нагадаємо, в Україні вперше разом із рештою виплат підвищили пенсії військовим. Середній розмір підвищення становить 787 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ