Today.ua

Українці зможуть отримати субсидію на тверде паливо та рідкий газ: скільки обіцяють доплачувати

Українцям надаватиметься субсидія на тверде паливо та рідкий газ. Соцвиплати на придбання твердого палива в 2022-2023 розраховуватимуться, виходячи з вартості одиниці палива, що купується. Заявку на отримання субсидії можна подати в управління соцзахисту до 30 листопада 2022 року включно. Після вказаної дати оформлення заявок відбуватиметься через сервісні центри ПФУ.

Про це повідомляє Napensii.

Субсидуватимуть купівлю дров, вугілля, різних брикетів та балонів зі зрідженим газом. У 2022 році виплати будуть розраховані, виходячи з вартості однієї тонни у разі придбання твердого палива або одного балона при купівлі скрапленого газу. У свою чергу, ціна на тонну твердого палива прирівняна до 3310,97 грн, а одного балона газу - до 331,10 грн.

Мінімальною нормою твердого палива для надання субсидії є 2 тонни на рік для одного будинку. Для надання субсидії на газові балони береться щонайменше 2 балони по 42 кг з розрахунку на 1-2 особи, або 3 балони вагою 63 кг на 3-4 особи або 4 балони вагою 84 кг на 5 і більше осіб.

Субсидію на ці види палива дають раз на рік. Зазначимо, що функцію призначення та виплати субсидій було віддано з управлінь соціального захисту відділам Пенсійного фонду України. Таким чином, вже з 1 грудня 2022 року для оформлення субсидії слід звертатися до сервісних центрів ПФУ.

Нагадаємо, українців, які отримують зарплату в конвертах, позбавлятимуть субсидій та виплат з безробіття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ