Today.ua

Українці, які втратили роботу через війну, почнуть отримувати матеріальну допомогу з наступного тижня

Вже з наступного тижня українцям, які втратили роботу через війну, виплачуватиметься матеріальна допомога. Розмір одноразової допомоги становитиме 6500 гривень. Механізм виплат буде той самий, що й за програмою є Підтримка.

Про те, кому і як виплачуватимуть допомогу, розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами Шмигаля, уряд уже виділив із резервного фонду держбюджету 21,9 млн гривень. У програму є Підтримка вносять відповідні зміни, і вона почне працювати вже з наступного тижня. Відтак з наступного тижня і стартує виплата матеріальної допомоги громадянам, які втратили роботу через війну.

"Багато хто втратив будинки, роботу, заощадження, але залишився захищати Україну. Сьогодні держава вас підтримає. За дорученням Президента України наступного тижня запрацює оновлена програма "єПідтримка". В рамках цієї програми кожен найманий працівник, кожна фізична особа-підприємець, в якого війна забрала роботу, зможе отримати 6500 гривень", – розповів прем'єр-міністр.

Механізм виплати цієї допомоги буде працювати через той самий додаток, що й виплата "тисячі Зеленського". Деталі оформлення допомоги будуть відомі за кілька днів.

Нагадаємо, біженці з України, які опинилися в Чехії, отримуватимуть щомісячну допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ