Today.ua

Українці можуть отримувати виплати по догляду за людиною похилого віку: хто має право на таку допомогу

Догляд за людиною похилого віку може оплачуватися державою. Право на виплати має родич, який таку людину доглядає. При цьому він має відповідати критеріям отримання таких виплат.

Правила виплати допомоги з догляду за людиною похилого віку регламентовані урядовою постановою №859.

Громадяни, що доглядають родичів, які не здатні самі про себе подбати, можуть отримувати фінансову допомогу від держави. Проте, право на виплати мають лише ті українці,для яких догляд за літніми та немічними людьми не входить до кола їхніх професійних обов'язків.

Для того, щоб претендувати на виплату допомоги від держави, громадяни повинні відповідати двом критеріям:

Щоби претендувати на виплату такої допомоги, потрібно подати відповідну заяву до органів соцзахисту. Крім того, заявник також має подати такі документи:

Якщо заявник відповідає всім критеріям, а також подав потрібні документи, то йому призначать виплату допомоги по догляду за людиною похилого віку. При цьому фіксованих розмірів виплат немає. Вони встановлюються в індивідуальному порядку, залежно від доходів заявника.

Нагадаємо, благодійний фонд "Допомога дітям" надає підтримку українським сім'ям з дітьми. Однак, на таку допомогу можуть претендувати не всі сім'ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ