Today.ua

Надбавка до пенсії: хто з українців може розраховувати на додаткову виплату

В Україні для громадян, які не можуть самостійно за собою доглядати і потребують стороннього догляду, передбачено пенсія з надбавкою.

Пенсія з надбавкою на догляд передбачена таким громадянам:

При цьому особи, які отримують державну соціальну допомогу на догляд відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю", не передбачена така надбавка до пенсії. А тепер найголовніше: розмір такої надбавки до пенсії становить 50 (п'ятдесят) гривень.

Нагадаємо, українцям ще двічі в цьому році будуть підвищувати пенсії. Одне з цих підвищень вже відбулося. У жовтні громадянам, які досягли 75 років, стали виплачувати надбавки до пенсії в розмірі до 400 гривень. Відтепер такі надбавки вони отримуватимуть щомісяця. А мінімальний розмір пенсії у них не може бути нижчим за 2500 гривень.

А з грудня підвищать пенсію всім українцям віком старше 65 років, в яких є мінімальний страховий стаж в розмірі 30 років для жінок і 35 для чоловіків. Такий категорії громадян підвищать мінімальну пенсію до 2600 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ