Today.ua

Українців попередили щодо припинення перерахунку та виплат пенсій

У деяких випадках у громадян можуть забрати частину пенсії, яка їм призначена, або навіть повністю позбавити її. Для цього є чимало законних підстав. Українцям розповіли, в яких випадках у них можуть забрати пенсії.

У яких випадках можуть забрати частину пенсії?

Якщо пенсіонер отримав частину нарахованих коштів незаконно. Це може статися, якщо він подав недостовірні факти про свої заробітки і стаж до Пенсійного фонду, або якщо його роботодавець подав про нього недостовірні дані. Якщо цей факт з'ясується, однак пенсіонер все-таки має право на виплати, але вони мають бути меншими, то йому виплачуватимуть пенсію з утриманням частини раніше виплачених грошей.

У більшості випадків із пенсії не можуть утримувати понад 20%. Однак є випадки, коли щомісяця можуть утримувати половину пенсії.

У яких випадках утримують 50% пенсії?

Ще однією підставою для відрахувань із пенсії може бути той випадок, коли пенсіонер вчасно не повідомив, що він знову вийшов на роботу

У деяких випадках виплата пенсії загалом припиняється у зв'язку з виходом пенсіонера на роботу.

Виплату пенсії припиняють у тому випадку, якщо людина вийшла на пенсію за вислугою років, а потім знову влаштувалася на колишню роботу, яка давала їй право вийти на заслужений відпочинок за вислугою років.

Однак якщо він вийшов на роботу за іншою спеціальністю, яка не передбачає виходу на пенсію за вислугою років, то він має право там працювати і одночасно отримувати пенсію.

У яких випадках громадянам можуть припинити виплачувати пенсію?

В останніх двох випадках виплату відновлюють, як тільки було усунуто причину невиплати.

Нагадаємо, середня пенсія в Україні з січня до жовтня нинішнього року зросла на 400 гривень: із 3507 до 3915 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ