Today.ua

Українців, які втратили житло, заселятимуть у вагони: Укрзалізниця вже ставить їх на запасні колії

Укрзалізниця надаватиме тимчасове житло для українців, які втратили свої квартири. Людей розселять у вагони. Вагони для проживання вже переганяють на запасні колії.

Таке невелике поселення із вагонів створюють для українців в Ірпені. Про це розповів мер міста Олександр Маркушин. Поселення на рейках буде призначене для мешканців Ірпеня, які захотіли повернутися до рідного міста, проте їхні будинки виявилися або зруйнованими, або сильно пошкодженими. Тому зараз мерія спільно з Укрзалізницею знайшли для них такий тимчасовий варіант.

У вагонах буде створено мінімальні комфортні умови для проживання. До того ж вони стоятимуть на запасних шляхах і за огорожею, щоби максимально захистити їхніх мешканців від вокзальної суєти.

"Укрзалізниця наступного тижня надасть рухомий склад, а саме вагони для проживання, з душем, туалетами, окремими ліжками, вагоном-рестораном. Він стоятиме на запасній колії, огороджений парканом", - поділився Олександр Маркушин.

Він також розповів, що у таке "містечко на рейках" можна буде поселити до двох сотень людей. Здебільшого це будуть ірпінчани, хоча не виключено, що розпочати своє життя в Ірпені з вагону на запасній дорозі захочуть і переселенці з інших куточків України.

Нагадаємо, Укрзалізниця відновила продаж квитків через сайт. Українці вже можуть придбати квитки на потяги онлайн з 12 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ