Today.ua

Українцям розповіли про скасування комендантської години у великодню ніч

В Україні з початку повномасштабної війни в регіонах запроваджено комендантську годину. Під час дії комендантської години перебування громадян поза домом без спеціального дозволу заборонено. З нагоди великодніх свят скасовувати комендантську годину не будуть. Однак у різних регіонах її тривалість буде різною.

В який час не можна буде покидати приміщення навіть великодньої ночі, розповів 24 канал.

Українцям нагадують, що відвідувати цвинтарі перед великодніми святами заборонено. Особливо суворо стоїть заборона на відвідування таких місць у прифронтових регіонах, що розташовані в зоні бойових дій.

Що стосується великодньої ночі, яка у християн східного обряду випадає з 15 на 16 квітня, то майже в усіх регіонах комендантську годину скасовувати не будуть. Зокрема, в Харкові, який фактично знаходиться у прифронтовій зоні, комендантська година триватиме з 23:00 до 5:00.

На заході України, у Львівській області, дія комендантської години триватиме з опівночі до 5 години ранку.

У Рівненській області тривалість і часові рамки комендантської години будуть такі ж, як у Львівській області.

А от на Дніпропетровщині час нічних обмежень у різних районах різний. Зокрема, заборонені прогулянки на свіжому повітрі з 21:00 до 4:00 у таких територіальних громадах:

У решті громад Дніпропетровської області комендантська година триватиме на годину менше: з 22:00 до 4:00.

Щодо решти регіонів України, то в них комендантська година великодньої ночі діятиме в такий час:

Таким чином, комендантської години не буде лише у Закарпатській області. В інших регіонах великодньої ночі діятимуть ті ж обмеження, що і в інші дні.

Водночас, українцям дали можливість поїхати на свята до рідних у будь-який куточок України. Звісно, туди, де немає окупації. Компанія Укрзалізниця запустила на свят додаткові поїзди зі столиці у різних напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ