Today.ua

Українцям розповіли, кому не варто розраховувати на субсидію в новому опалювальному сезоні

Вже незабаром, у жовтні, розпочнеться опалювальний сезон, і багато українців розраховують отримати хоча б на цей період допомогу від держави на оплату житлово-комунальних послуг. Однак субсидія дістанеться не всім, хто на неї претендує. Крім вибіркових перевірок субсідіантов, які повинні виявити незаконних одержувачів виплат, держава приготувала список перепон на шляху до отримання субсидії.

Хто має право звернутися за субсидією

Таке право є в усіх громадян. Інша річ, що далеко не всім її дадуть. При цьому слід пам'ятати, що звернутися за субсидією можна в будь-який час. І якщо вам її призначать, то ви можете її отримати не тільки на початку опалювального сезону, але і в будь-якому іншому місяці.

Кому субсидію не дадуть

Перевірка може нагрянути до субсідіантів несподівано

При цьому є чимало випадків, коли за нормативами домогосподарство не вписується в ряди одержувачів субсидії. Однак насправді все не так, і сім'я гостро потребує допомоги. В такому випадку кожна заява буде розглядатись в індивідуальному порядку. Претендентам на субсидію слід буде обзавестися деякими довідками, а також чекати в гості перевірку від органів соцзахисту, яка встановить, чи дійсно вони потребують допомоги від держави.

Крім того, інспектори з соцзахисту будуть також позапланово і без попередження перевіряти всіх одержувачів субсидії, щоби встановити, наскільки реальний рівень достатку відповідає тому, що зазначений у заяві.

Загалом, перевірка з соцзахисту може, геть як у пісні, "нечаянно нагрянуть, когда ее совсем не ждешь". Інспекторів краще впустити. Інакше вони можуть призупинити вам виплату субсидії.

Правда, поки таких перевірок не буде. Їх обіцяють почати з 2022 року.

Нагадаємо, держава планує надалі виплачувати субсидії та інші види соцдопомоги у цифрових гривнях. Це допоможе державі ретельно контролювати цільове використання таких грошей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ