Today.ua

Українцям розповіли, як змінити спосіб отримання пенсії онлайн: детальний алгоритм

Багато українців, зокрема й пенсійного віку, були змушені через війну терміново змінити місце проживання. Опинившись на новому місці, дехто з них зіткнувся з проблемою: пенсія стала для них недоступною. Однак ця проблема вирішується простіше, ніж може здатися. Спосіб отримання пенсії можна змінити онлайн.

Як це зробити, розповіли у Головному управлінні Пенсійного фонду України у Кіровоградській області.

Відразу зауважимо: пенсіонерам, які отримували свої виплати на банківську картку, міняти спосіб отримання не потрібно. Для них нічого не змінилося. Вони можуть отримати свою пенсію у будь-якому працюючому банкоматі на території України. Навіть більше, вони можуть користуватися коштами зі своєї картки при безготівкових розрахунках навіть за кордоном.

А от у тих, хто отримував пенсію через Укрпошту, можуть виникнути проблеми з виплатами. Тому їм є сенс змінити спосіб отримання, і тут алгоритм від ПФУ буде вельми доречним.

Єдине, що потрібно для того, щоб онлайн змінити спосіб отримання пенсії – мати кваліфікований електронний підпис (КЕП). Втім, його отримати неважко. А якщо з цим все-таки у вас виникнуть труднощі, то можна попросити про допомогу когось із молодих родичів, які "дружать" з інтернетом.

Отже, КЕП у вас уже є, і тепер можна приступати до зміни способу отримання пенсії.

Послідовність дій буде такою:

Після цього завірена вашим електронним підписом заява надходить до ПФУ, і вам залишається лише чекати на позитивне рішення.

Нагадаємо, учасники тероборони можуть отримати статус ветеранів війни і матимуть право вийти на пенсію до досягення пенсійного віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ