Куряче м'ясо - один із найбільш популярних м'ясних продуктів у наших співвітчизників. Через те, що воно дешевше яловичини і свинини, куряче м'ясо користується найбільшим попитом у покупців. Однак, незважаючи на це, і цей продукт, трапляється, залежується в підсобках магазинів і не продається вчасно.
Виконавчий директор Союзу споживачів Максим Несміянов розповів в ефірі телеканалу "Україна", як вибрати якісне куряче м'ясо і не прогадати з терміном його придатності.
Щоби продати свій товар, продавці вдаються до всіляких хитрощів. "Перебивають" дати розфасовки товару, обробляють його спеціальними хімічними засобами, щоб надати йому привабливий і свіжий вигляд. Все це повною мірою, а можливо і в першу чергу, стосується курячого м'яса.
"Якщо ви бачите товар, який повинен бути в вакуумі, а він развакуумувався, цей товар прискорено псується, брати його ні в якому разі не варто", - говорить Несміянов.
При цьому він також радить попросити у продавця, щоби той показав документ з датою виготовлення продукції.
"Вам скажуть: вчора привезли. Але треба дізнатися, коли було вироблено. Я знаходив прострочену на три місяці рибу в холодильниках у магазинах. Ховають прострочення, підморожують, а потім покупцям під виглядом акцій продають. Завжди просіть маркування, документи, коли товар був проведений , якщо у вас є підозри ", - радить фахівець.
Він також розповів про терміни зберігання різних видів курячого м'яса. Філе можна зберігати в холоді 96 годин, а ось усе, що з кісточками, стає непридатним через 48 годин. Тому Максим Несміянов рекомендує, наприклад, брати фарш із курячого м'яса, якому не більше доби. А по можливості - взагалі уникати покупки фаршу.
"Взагалі, фарш не рекомендував би брати, тому що всі ми розуміємо, там є все - і кісточки, і шкура, і все, що завгодно", - підсумував експерт.
Нагадаємо, за прогнозами експертів вже цієї осені в Україні подорожчають всі сорти м'яса, включаючи і куряче.