Українцям розповіли, як правильно обирати якісне куряче м'ясо

Автор: Марченко Любов

Куряче м'ясо - один із найбільш популярних м'ясних продуктів у наших співвітчизників. Через те, що воно дешевше яловичини і свинини, куряче м'ясо користується найбільшим попитом у покупців. Однак, незважаючи на це, і цей продукт, трапляється, залежується в підсобках магазинів і не продається вчасно.

Українцям розповіли, як правильно обирати якісне куряче м'ясо - today.ua

Виконавчий директор Союзу споживачів Максим Несміянов розповів в ефірі телеканалу "Україна", як вибрати якісне куряче м'ясо і не прогадати з терміном його придатності.

Щоби продати свій товар, продавці вдаються до всіляких хитрощів. "Перебивають" дати розфасовки товару, обробляють його спеціальними хімічними засобами, щоб надати йому привабливий і свіжий вигляд. Все це повною мірою, а можливо і в першу чергу, стосується курячого м'яса. Українцям розповіли, як правильно обирати якісне куряче м'ясо Максим Несміянов каже, що купувати куряче м'ясо краще те, що міститься у вакуумній упаковці. Такий товар не так швидко псується, як той, що продається просто на вагу. Крім того, на самій упаковці повинна бути її дата. Але при цьому слід ретельно оглянути упаковку на предмет можливої розгерметизації.

"Якщо ви бачите товар, який повинен бути в вакуумі, а він развакуумувався, цей товар прискорено псується, брати його ні в якому разі не варто", - говорить Несміянов.

Популярні зараз

Російська армія до 9 травня спробує захопити ще одне українське місто

Латвія передасть ЗСУ новітні зенітні комплекси MANTIS

Україна не буде використовувати F-16 одразу після їх прибуття, - спікер ПС

Війна в Україні: у відомстві Буданова визнали, що Україна не зможе виграти у РФ на полі бою

При цьому він також радить попросити у продавця, щоби той показав документ з датою виготовлення продукції.

"Вам скажуть: вчора привезли. Але треба дізнатися, коли було вироблено. Я знаходив прострочену на три місяці рибу в холодильниках у магазинах. Ховають прострочення, підморожують, а потім покупцям під виглядом акцій продають. Завжди просіть маркування, документи, коли товар був проведений , якщо у вас є підозри ", - радить фахівець.

Він також розповів про терміни зберігання різних видів курячого м'яса. Філе можна зберігати в холоді 96 годин, а ось усе, що з кісточками, стає непридатним через 48 годин. Тому Максим Несміянов рекомендує, наприклад, брати фарш із курячого м'яса, якому не більше доби. А по можливості - взагалі уникати покупки фаршу.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

"Взагалі, фарш не рекомендував би брати, тому що всі ми розуміємо, там є все - і кісточки, і шкура, і все, що завгодно", - підсумував експерт.

Нагадаємо, за прогнозами експертів вже цієї осені в Україні подорожчають всі сорти м'яса, включаючи і куряче.