Today.ua

Українцям розповіли, що буде з ціною на хліб влітку

Влітку поточного року ціна на хліб зміниться. Процес подорожчання основного продукту українців, що почався ще в минулому році, у цьому році продовжується. Однак на початку року він просувався вищими темпами. Влітку хліб ще подорожчає, але приріст ціни на хліб не буде високим.

Такий прогноз дав глава Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. За словами Дорошенка, основне подорожчання цього року вже відбулося. Далі ціна, якщо й буде рости, то незначно. Можливо, хліб за літо стане дорожче на 2-3%, але великого стрибка цін вже чекати не варто.

"Хліб буде потрошку рости в ціні, але незначно. Я думаю, в червні, липні і серпні може додатися близько 2-3% до ціни хліба. Основні коливання ціни хліба в цьому році вже відбулися", - підкреслив Олексій Дорошенко.

А ось директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин вважає, що ціна на хліб ще не вичерпала в цьому році свій потенціал зростання. Хліб буде дорожчати і далі. Ціни на зерно на світовому ринку поки не знижуються, і, відповідно, вартість хліба також буде рости. Принаймні, до кінця червня.

Наприкінці червня вже має бути ясна ситуація з урожаєм зерна в нинішньому році. Тоді й стане зрозуміло, чи буде ціна на хліб і далі підвищуватися, або ж вона зупиниться.

Нагадаємо, експерти також говорять, що ціни на полуницю і ранні ягоди в цьому році будуть високими через пізню весну і несприятливі погодні умови під час цвітіння ягідних культур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ