Today.ua

Українцям пропонують роботу на літо: вакансії, зарплата, досвід роботи

В Україні з настанням літа трохи пожвавився ринок праці. Найбільше зросла кількість вакансій у сфері роздрібної торгівлі. Робота на літо пропонується продавцям, касирам, вантажникам, водіям та працівникам складів.

Взагалі, найактивніше ринок праці відновлюється у сфері рітейлу. Втім, нічого дивного, роздрібна торгівля почала повертатися свої позиції на звільнених територіях раніше за решту галузей. Про це свідчать дані кадрового порталу grc.ua.

Згідно з цими даними, зараз на одне вакантне місце у сфері рітейлу претендує в середньому 4 особи.

Найчастіше пропонують таку роботу на літо:

Найнижча зарплата, яку пропонують у роздрібній торгівлі – 9200 грн. Таку місячну "платню" обіцяють у половині всіх запропонованих вакансій.

Далі пропозиції щодо зарплати розташовуються таким чином:

Які вимоги до досвіду роботи?

А ось тут якраз роботодавці готові виявляти гнучкість. На 62% вакансій у сфері торгівлі готові брати людей без досвіду. На місці обіцяють все показати та всьому навчити. Причому роботодавці готові взяти на себе витрати на курси та тренінги.

На третину вакансій бажають людей із досвідом роботи від року до 3 років. У 6% запропонованих робочих місць хочуть працівників із досвідом від 3 до 6 років. І лише на 1% вакансій шукають досвідченіших фахівців.

Нагадаємо, водночас і під час війни в Україні є спеціальності, де фахівці одержують до 70 тисяч на місяць і навіть вище.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ