Today.ua

Українцям пропонують роботу, яка дає право на тривалий виїзд за кордон

Під час війни військовозобов'язаним чоловікам заборонено виїзд за кордон. Виняток можуть зробити лише за сімейними обставинами. Крім того, право на тимчасовий виїзд за кордон можуть надати бізнесменам, а також спортсменам та культурним діячам. Проте зараз в Україні з'явилася робота, пов'язана із тривалим виїздом за кордон.

Про вакансії, які відкривають українцям широкі горизонти у буквальному сенсі, розповів у своєму Facebook голова українського МЗС Дмитро Кулеба.

Міністерство, яке він очолює, опублікувало 21 вакансію для людей із вищою освітою. Українцям пропонують посади послів у різних країнах. За словами Кулеби, МЗС вперше шукає на такі посади людей "на стороні", проте чиновників міністерства змусив до такого безпрецедентного кроку кадровий голод.

Через війну в Україні утворився великий дефіцит кваліфікованих кадрів в усіх сферах життя, пише міністр. Кадровий голод відчувають не лише підприємці, а й органи влади. Незважаючи на величезне безробіття, в країні насправді бракує фахівців, які б могли виконувати кваліфіковану роботу на високому рівні.

Тому в МЗС вирішили піти на безпрецедентний крок – запропонувати роботу людям, які поки що ніяк не пов'язані з системою державної влади. Вони братимуть участь у конкурсах на рівних правах з тими, хто вже працює у МЗС і також готовий запропонувати свою кандидатуру на посаду посла.

Така робота на сьогодні доступна у 21 країні. Кандидатам пропонують обійняти вакантні місця послів у країнах Європи, Латинської Америки, Африки, Близького Сходу, Південного Кавказу та Південно-Східної Азії.

Детальніше з вимогами до майбутніх послів та умовами конкурсів можна ознайомитись за таким посиланням: https://mfa.gov.ua/vacancies

При цьому кандидати, звичайно, повинні усвідомлювати, що така робота накладає на людину величезну відповідальність. Натомість у разі перемоги в конкурсі співробітники посольств матимуть право на тривалий виїзд за кордон.

Нагадаємо, за рік війни право на тимчасовий виїзд за кордон отримали майже 1,3 мільйонів українських чоловіків. Але достеменно невідомо, скільки з них повернулося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ