Today.ua

Українські пенсіонери зможуть отримати допомогу 6600 гривень від ООН

Українці, які найбільше постраждали від війни, можуть розраховувати на допомогу 6600 гривень від ООН. Досі ця допомога виплачувалася сім'ям, в яких є діти або дорослі із категорії соціально вразливих. Однак тепер уряд хоче розширити список одержувачів ще й пенсіонерами з числа переселенців.

Нова категорія одержувачів передбачена у проекті урядової постанови, яку оприлюднили для обговорення на сайті Федерації профспілок.

Хто сьогодні може претендувати на виплату допомоги 6600 гривень від ООН

Щоб отримати цю допомогу, потрібно пройти крізь подвійний відсів претендентів. Війна, звичайно, призвела до зубожіння переважної більшості українців, та все ж у цьому питанні уряд чітко розділяє тих, кому стало жити гірше, а кому зовсім несила. До других, зокрема, віднесли вимушених переселенців, серед яких багато втратили не лише роботу, а й свої будинки, і яким уже не буде куди повернутися навіть після війни. Саме їх намагаються підтримати в першу чергу.

Зокрема, ВПО виплачують щомісячну допомогу від держави, а також намагаються їх усіх охопити допомогою від різних міжнародних організацій. Саме таку допомогу у розмірі 6600 гривень вони можуть одержати у рамках проекту Всесвітньої продовольчої програми ООН.

На першому етапі претендентів на допомогу відбирають за однією з трьох категорій:

Таким чином, претендувати на виплату допомоги від ООН можуть лише громадяни, які належать до однієї із цих трьох категорій. Однак на цьому "відсів" претендентів не закінчується. Далі кандидатів на виплати обирають із сімей, які мають одну з таких категорій уразливості:

При цьому є ще одна умова: раніше ця сім'я не отримувала жодної допомоги від неурядових організацій.

Тепер претендувати на допомогу 6600 гривень від ООН зможуть і пенсіонери

При цьому гроші також отримають не всі, а лише ті, які відповідають таким критеріям:

Пенсіонери, які відповідають усій сукупності цих критеріїв, можуть претендувати на виплату допомоги від ООН по 2200 гривень протягом трьох місяців. Сумарно розмір допомоги становитиме 6600 гривень.

Нагадаємо, українці у трьох регіонах зможуть отримати продуктові набори від австрійського фонду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ