Today.ua

Українець несподівано отримав з банкомату унікальні гривні, які продаються в 20 разів дорожче свого номіналу: як не пропустити таку удачу

Простий житель Запоріжжя, натискаючи на кнопку банкомату, не очікував, що той видасть йому купюри, які коштують набагато вище своєї номінальної вартості. Йому попалися дві абсолютно ідентичні купюри номіналом по 1 тисячі гривень.

Чоловік, звичайно, скористався таким унікальним випадком і виставив отримані гроші на продаж. На порталі OLX вони виставлені за 39 тисяч гривень. Тобто фактично вартість кожної купюри вийшла майже в 20 разів вище свого номіналу.

У чому унікальність виставлених банкнот?

Дві тисячегривневі банкноти виявилися абсолютно ідентичними. На знімках, зроблених володарем щасливих грошей, видно, що обидві банкноти мають абсолютно однаковий знак і один і той самий номер - "АА 3228108". Будь-хто може сказати, що так не буває, але так є. Володар щасливих грошей перевірив їх у касі ПриватБанку, чий банкомат і видав ці гривні, і ще в двох інших касах. Всі три перевірки підтвердили, що обидві банкноти справжні. А такий збіг знаків і номерів - це просто заводський брак, який і зробив ці купюри унікальними. Взагалі, банкноти з унікальними номерами зустрічаються "в природі" не так вже й часто. Наприклад, у нумізматів дуже цінуються купюри, в яких усі сім цифр номера однакові. Однак такі зустріти можна вкрай рідко. Найчастіше зустрічаються купюри з іншими "красивими" номерами, коли, наприклад, підряд іде кілька однакових цифр. А ось у цьому випадку номер на банкнотах звичайний, але ця пара вийшла унікальною через те, що обидві купюри абсолютно ідентичні в усьому.

Нагадаємо, ще один власник унікальної 100-гривневої банкноти продає свій скарб за 50 тисяч. Номер банкноти складається з семи цифр "7".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ