Today.ua

“Тисячу Зеленського” стали видавати з 14 років: з'явився список, на що її можна витратити

Із 7 лютого "тисяча Зеленського" стала доступною для підлітків віком від 14 років. Єдина умова для її отримання, як і у дорослих, – повна вакцинація від COVID-19.

Спеціально для підліткового контингенту Кабмін розширив перелік послуг, які можна отримати у рамках програми "єПідтримка". Зокрема, за "тисячу Зеленського" можна буде сплатити заняття в гуртках і секціях, харчування та інші витрати, які зазвичай виникають у школярів.

Відповідна ухвала Кабміну набула чинності з понеділка, 7 лютого. Мета цієї постанови – популяризація вакцинації серед підлітків та залучення якомога більшої кількості українців у цей процес.

Крім того, на що можна було витратити "тисячу Зеленського" раніше, додався ще чималий список послуг, за які можна сплатити цими грошима.

За "тисячу Зеленського" тепер можна заплатити за такі послуги:

Крім цього, "тисячу Зеленського" також можна витратити на передплату друкованих ЗМІ, а також на купівлю спорттоварів і канцелярського приладдя.

Як оформити на підлітка картку єПідтримка в Приват24

Якщо підліток вже є клієнтом банку, то відкрити собі картку єПідтримка він може буквально за кілька кліків у додатку Приват24. Для цього потрібно зайти у вкладку "Гаманець", потім натиснути кнопку "Додати" та вибрати пункт єПідтримка.

Якщо підліток ще не має карти в ПриватБанку, то спочатку потрібно пройти ідентифікацію в ПриватБанку. Це можна зробити у будь-якому банківському відділенні. Для цього необхідно мати паспорт громадянина України, а також ідентифікаційний номер. Після цього підліток реєструється у Приват24 та оформлює карту єПідтримка.

Нагадаємо, українцям розповіли про закінчення виплат "тисячі Зеленського".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ