Today.ua

Турецькі лоукостер “воюють“ за небо України: авіаквитки стали дешевше

Завдяки "війні" між двома турецькими лоукостерами за небо України подешевшали авіаквитки на їхні рейси. Ціни на квитки знизилися на маршруті "Київ-Анкара".

Бій за українське небо ведуть між собою два турецькі лоукостери - Pegasus Airlines і AnadoluJet. Другий - є структурним підрозділом Turkish Airlines. Обидва лоукостери намагаються завоювати прихильність пасажирів. У боротьбі за свого клієнта обидві компанії знизили ціни на авіаквитки, що, звичайно ж, пасажирам лише на руку.

Так, Pegasus Airlines пропонує злітати до Анкари і назад лише за 44 долари в обидва кінці. Правда, такі ціни будуть на цей лоукостер тільки у квітні і травні. З червня вартість авіаквитків подорожчає до 79 доларів туди і назад. Однак і це вельми прийнятна ціна.

При цьому у Pegasus Airlines є обмеження по габаритах речей, які перевозять пасажири. Найдешевший авіаквиток передбачає, що пасажири везуть із собою тільки ручну поклажу, яка не перевищує за габаритами 55х40х20 см. При цьому, що характерно, вага поклажі не обмежується. AnadoluJet також знизив вартість своїх авіаквитків. На його рейси вартість перельотів туди і назад становить 62 долари. Однак у червні квитки теж подорожчають - до 96 доларів в обидва кінці.

При цьому найнижчий тариф в літаках AnadoluJet передбачає не лише ручну поклажу, а й окремий багаж: ручну поклажу вагою до 8 кілограмів - в пасажирському салоні і 20 кілограмів багажу - у багажному відсіку. При цьому пасажирів ще й трохи годують під час польоту. Більше сервісу, ніж у Pegasus Airlines -  отже й ціни трохи вищі.

Лоукостер AnadoluJet почав літати між Києвом та Анкарою 30 березня. Він прилітає у Бориспіль вночі, і його розклад схожий на той, за яким літає Pegasus Airlines. Тому лоукостери так конкурують між собою.

Крім рейсів в Анкару, з 30 квітня його повітряні судна почнуть літати з Києва в Даламан, а з 2 травня з'явиться ще й рейс у Даламан із Одеси. Авіаквитки можна забронювати на потрібну дату на сайті компанії Turkish Airlines, до якої належить лоукостер AnadoluJet.

При цьому пасажирам слід пам'ятати, що у вартість поїздки потрібно закладати ще й вартість туристичної страховки, в яку входить лікування від можливого коронавірусу і вартість двох ПЛР-тестів. Вартість одного тесту становить близько 1000 гривень.

Нагадаємо, новий український лоукостер Bees Airline, зареєстрований в кінці 2019 року, отримав дозвіл від Державіаслужби на польоти по 13 регулярних маршрутах і 16 чартерних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ