Today.ua

Ціни на цукор і хліб у торгових мережах знову змінилися

Ціни на продукти продовжують неприємно дивувати українців. При цьому дорожчають не лише заморські делікатеси, які зараз потрібно везти в Україну манівцями. Зростають у ціні і наші "рідні" продукти із соціального кошика, які ростуть та виробляються у нас. Так, вкотре спантеличили нові ціни на цукор та хліб, виставлені супермаркетами.

Про те, як вони змінилися, розповіла hvylya, посилаючись на дані з порталу minfin.

Середня ціна на цукор зросла у торгових мережах з 27,05 грн/кг до 30,40. Природно, що зросла в ціні трикілограмова упаковка цього продукту: з 86,70 до 92,60 грн.

Втім, якщо зростання ціни на цукор ще можна пояснити сезонністю попиту, то вартість хліба від сезону не повинна залежати ніяк, адже хліб - продукт всесезонний. Проте ціни на хліб також продовжують рости.

Так, вартість 650-грамового пшеничного хліба зросла з 22,70 грн до 25,00 грн. Причому таке доволі відчутне зростання ціни відбулося лише за місяць (з кінця травня по кінець червня). Подорожчав і пшеничний нарізний хліб. За 600 г такого хліба тепер просять 31,50 замість 25,50 грн.

Притримується паритету в перегонах цін із пшеничним хлібом і житній. Ще наприкінці травня 950-грамовий буханець "Українського Столичного" коштував 31,15 грн. А вже у червні супермаркети виставили цінники на 35,40. Але при цьому залишається незмінною вартість житнього хліба "Riga Бородиновський". Його 300-грамовий буханець, як і раніше, коштує 26,40 грн.

Нагадаємо, в Україні також знову злетіли ціни на рис і макарони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ