Today.ua

Ціна на капусту зросла у 7 разів, але це ще не межа

В Україні б'є рекорди на капусту. Нинішнього року вона у 7 разів вища за ту, що була на цю пору у 2021 році. Проте надалі вона ще дорожчатиме. Так вийшло через те, що на українському ринку капуста опинилась у великому дефіциті.

Про це розповіло одне з профільних аграрних видань, ґрунтуючись на думках експертів аграрного ринку.

Лише за останній тиждень ціна на капусту зросла на оптовому ринку у півтора рази. А в порівнянні з аналогічним періодом минулого року цей овоч коштує вже усемеро дорожче. І, як кажуть експерти, його ціна навіть не думає зупинятися.

Експерти називають кілька причин високої ціни на капусту

Сьогодні кілограм білокачанної капусти коштує за оптовими цінами у фермерів щонайменше 15-17 гривень. Причому, як кажуть експерти ринку, навіть за такою ціною, виробники збувають свій продукт неохоче, притримуючи його на складах. Вони розраховують продати капусту навесні, коли ціна на неї буде ще вищою.

Капуста – один із найбільш уживаних українцями овочів. По-перше, вона входить до складу борщового набору. А який же українець без борщу! По-друге, у цьому невигадливому і, загалом, не найдорожчому овочі – маса корисних речовин, що робить його незамінним у раціоні наших громадян.

Нагадаємо, багато українців віддають перевагу капусті у квашеному вигляді. Фахівці розповіли, коли до квашеної капусти треба додавати цукор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ