Today.ua

Працевлаштування жінок: українки стрімко втрачають роботу у звичних галузях

Працевлаштування жінок стало більш проблематичним через коронакризу. Багато представниць слабкої статі, і не тільки в Україні, втратили роботу. Незважаючи на відновлення світової економіки, багато колишніх сфер діяльності будуть для жінок закриті. Тому їм доведеться переорієнтуватися на інші галузі і переучуватися на інші спеціальності. Фахівці ринку праці дали українкам поради, де вони могли би знайти собі застосування.

Роботу втратили мільйони людей у всьому світі. Криза не відбирала нікого за гендерною ознакою. Просто вона найбільше вдарила по тих сферах, де традиційно працюють жінки: торгівлі, сфері обслуговування, індустрії краси, готельному бізнесу. Саме в цих сферах за статистикою зайнята кожна четверта працююча жінка. До того ж, закриття дошкільних дитячих установ змусило багатьох молодих жінок залишитися вдома з дітьми.

Тепер і світ, і Україна потроху повертаються до звичного способу життя. Однак багато робочих місць виявилися втраченими назавжди. Криза змусила компанії активніше переходити на автоматизацію і діджіталізацію процесів. І там, де раніше були потрібні робочі руки тепер працюють роботи, а де потрібна була присутність живої людини, все можна вирішити онлайн.

Що пропонують українкам фахівці з працевлаштування

Однак у такій складній ситуації жінки не повинні залишатися наодинці зі своїми проблемами. Держава зобов'язана підставити їм плече.

Що має зробити держава

Нагадаємо, українські заробітчани відмовляються працювати в Польщі на збиранні яблук. Платять там небагато, а робота важка і майже без вихідних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ