Домашній томатний суп стане окрасою будь-якого обіднього столу. Якщо ви хочете приготувати на обід щось нове, при цьому швидко, тоді сміливо записуйте рецепт крем-супу з томатів. Подається він із ароматними часниковими грінками, які теж готуються швидко.
Томатний крем-суп із грінками
Інгредієнти для супу:
- помідори консервовані – 800 г;
- овочевий бульйон - чверть склянки;
- часник – 3 зубчики;
- половина цибулини;
- оливкова олія - 1 ст. л.;
- вершкове масло - 1 ст. л.;
- густі вершки - 30 г;
- червоний перець – чверть чайної ложки;
- сушений орегано - чверть чайної ложки;
- сіль та перець - за смаком.
Інгредієнти для грінок:
- хліб, нарізаний кубиками - 200 г;
- оливкова олія - чверть склянки;
- сушений часник - чверть чайної ложки;
- сушена цибуля - чверть чайної ложки;
- сушені італійські трави - чверть чайної ложки;
- сіль та перець за смаком.
Наріжте цибулю кубиками. Часник натріть на тертці. Нагрійте оливкову олію та вершкове масло у великій каструлі на середньому вогні. Додайте цибулю і пасеруйте до м'якості 3-4 хвилини. Додайте часник і ще хвилину потримайте на вогні, перемішуючи.
Помідори подрібніть у блендері. Заздалегідь підготуйте овочевий бульйон. Змішайте його з помідорами, влийте вершки, додайте перець та орегано.
Доведіть суп до кипіння та проваріть 2-3 хвилини. Додайте сіль та перець.
Подрібніть все в блендері.
Тепер приготуємо грінки, з якими подаватимемо наш томатний суп.
Розігрійте духовку до 190 градусів. Викладіть хліб на великий лист. Збризкайте оливковою олією і посипте часниковим порошком, цибульним порошком, італійськими травами, сіллю та перцем. Перемішайте хліб зі спеціями і випікайте протягом 10 хвилин.
Коли сухарики будуть готові, розливаємо суп по тарілках та подаємо з грінками.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати польський цибульний суп із часниковими грінками.