Today.ua

Тарифи на розподіл газу знижені: у кого вони стануть менше

В Україні знижені тарифи на розподіл газу. НКРЕКУ на засіданні, яке відбулося сьогодні, 30 січня, знизила вартість послуг для 13 облгазів. Тепер їм усім доведеться вписатися в 1,79 гривні за кубометр.

Мінімальне зниження величини тарифу на розподіл газу склало 3,5% (для ПрАТ "Гадячгаз"), максимальне - 29,8% (для ТОВ "Газовик").

При цьому одній газорозподільный компанії, ПрАТ "Коростишівгаз" тариф не знизили, хоча і планували змінити його з 1,75 грн/кубометр до 1,67 (на 4,5%). Однак зрештою, після обговорення проекту постанови членами НКРЕКУ, було вирішено цій компанії, одній з чотирнадцяти розглянутих комісією, тариф на розподіл газу не знижувати.

Таким чином, тарифи знижені для таких тринадцяти компаній: ПрАТ "Гадячгаз", АТ "Закарпатгаз", АТ "Івано-Франківськгаз", АТ "Лубнигаз", ПрАТ "Мелітопольгаз", АТ "Миколаївгаз", АТ "Полтавагаз", Ват "Тернопільгаз ", АТ" Тисменицягаз ", ПрАТ" Уманьгаз ", АТ" Харківгаз ", ВАТ" Чернівцігаз ", ТОВ" Газовик ". Нагадаємо, МВФ заборонив знижувати січневі тарифи на газ "заднім числом". Отже, в лютому українці отримають платіжки з астрономічними сумами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ